Εταιρια

 

   Η εταιρία PROPLAST SA ιδρύθηκε το 1978 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

   Αρχικό της αντικείμενο ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή καλουπιών για την παραγωγή πλαστικών αντικειμένων.

   Πολύ σύντομα η εταιρία αγόρασε τις πρώτες μηχανές παραγωγής πλαστικών αντικειμένων (injection machines) και δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή προϊόντων με διακριτικό τίτλο PROPLAST. Οικιακά είδη ήταν τα πρώτα αντικείμενα που παρήγαγε και διέθετε στην ελληνική αγορά.

   Με την πάροδο του χρόνου τα προϊόντα αυξάνονταν, το ίδιο και οι καινοτομίες. Υπήρχαν ήδη πολλά προϊόντα που είχαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

   Το 1990 είναι μία σημαντική χρονιά. Η εταιρία μεταφέρεται στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου.

   Την ίδια χρονιά γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρία στο κλάδο της, που λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην έκθεση της AMBIENTE στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η εξωστρέφεια αποτελεί το νέο στόχο της εταιρίας συνάπτοντας συνεργασίες με εταιρίες από Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία. Αυτό επέβαλε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού.

   Η επόμενη χρονιά ορόσημο είναι το 2005. Η εταιρία εισέρχεται στον τομέα του επαγγελματικού εξοπλισμού και κυρίως στο χώρο της μαζικής εστίασης με νέα προϊόντα, πολλά εκ των οποίων συνοδεύονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας και καινοτομίες όπως...
...πιστοποιημένες πλάκες κοπής με αντιμικροβιακό,

...δίσκοι σερβιρίσματος,

...ράφια συναρμολογούμενα και ρυθμιζόμενα,

και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια στο site μας.

   Ταυτόχρονα συνεχίζει να αναπτύσσει συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού για την εξαγωγή των προϊόντων της.

Αποκορύφωμα αυτών των συνεργασιών είναι η συμμετοχή της εταιρίας μας στο γκρουπ της EPIQ.

Το γκρουπ αυτό δημιουργήθηκε από Ευρωπαϊκά εργοστάσια που παράγουν κορυφαία ποιότητα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και θα κάνουν την εργασία στο χώρο της μαζικής εστίασης πιο εύκολη και πιο αποδοτική.

Για την PROPLAST s.a.

Θεόδωρος ΑΝΤΩΝΑΡΑΣ