Εταιρια

 

   Η εταιρία PROPLAST SA ιδρύθηκε το 1978 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

   Αρχικό της αντικείμενο ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή καλουπιών για την παραγωγή πλαστικών αντικειμένων.

   Πολύ σύντομα η εταιρία αγόρασε τις πρώτες μηχανές παραγωγής πλαστικών αντικειμένων (injection machines) και δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή προϊόντων με διακριτικό τίτλο PROPLAST. Οικιακά είδη και είδη κομμωτηρίου ήταν τα πρώτα αντικείμενα που παρήγαγε και διέθετε στην ελληνική αγορά.

   Με την πάροδο του χρόνου τα προϊόντα αυξάνονταν, το ίδιο και οι καινοτομίες. Υπήρχαν ήδη πολλά προϊόντα που είχαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

   Το 1990 είναι μία σημαντική χρονιά. Η εταιρία μεταφέρεται στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου.

   Την ίδια χρονιά γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρία στο κλάδο της, που λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην έκθεση της AMBIENTE στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η εξωστρέφεια αποτελεί το νέο στόχο της εταιρίας συνάπτοντας συνεργασίες με εταιρίες από Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία. Αυτό επέβαλε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού.

   Η επόμενη χρονιά ορόσημο είναι το 2005. Η εταιρία εισέρχεται στον τομέα του επαγγελματικού εξοπλισμού και κυρίως στο χώρο της μαζικής εστίασης με νέα προϊόντα, πολλά εκ των οποίων συνοδεύονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας και καινοτομίες όπως...
...πιστοποιημένες πλάκες κοπής με αντιμικροβιακό,

...δίσκοι σερβιρίσματος,

...ράφια συναρμολογούμενα και ρυθμιζόμενα,

και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια στο site μας.

   Ταυτόχρονα συνεχίζει να αναπτύσει συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού για την εξαγωγή των προϊόντων της.

   Αυτή τη στιγμή η εταιρία PROPLAST SA διαθέτει για την παραγωγική διαδικασία, injection μηχανές από 80 τόνους έως 850 τόνους.

   Στόχος της εταιρίας είναι η συνεχής παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων, που με οδηγό την ποιότητα, θα κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη.

Για την PROPLAST s.a.

Θεόδωρος ΑΝΤΩΝΑΡΑΣ